LEGENDE

Piva narejena po okusu in s sodelovanjem legendarnih slovenskih glasbenih skupin.

TABU

LAGER

Tabu je čisto in uravnoteženo pivo s prijetno hmeljno aromo, ki prinaša tipične ležakaste lastnosti. Lahko bi rekli, da je za žejo… a se o njem menda ne sme govorit’ – sme se ga samo spit’!

Hmelj: Savinjski golding (SLO), Aurora (SLO)

4,6 % Alc./Vol.
0,5l in 0,33l

Mi2

PALE ALE

Mi2 v aromi zaigra po notah ljubiteljev sadnih hmeljnih pridihov, saj se tu pomešajo sveži in zelo vabljivi citrusni toni. Je lahkotnejšega značaja in osvežilnega duha – pivo za vse okuse, ki v prvi vrsti odžeja, a tudi ponudi nekaj posebnega.

“Grenko kot med, nežno kot cvet, boljše od drugih deset”.
– skupina Mi2

Hmelj: Citra (ZDA), Chinook (ZDA), Magnum (SLO), Centennial (ZDA)

5 % Alc./Vol.
0,5l in 0,33l

ZIMZELENI

Stalna ponudba piv, ki so poimenovani po zimzelenih slovenskih skladbah.

ANGEL

WEST COAST IPA

Čeprav se po nekaj požirkih zdi, da je Clefovov Angel božanskega izvora, njegov pravi izvor seže v deželo craft pivovarn – zahodno obalo Amerike. Ameriškima vrstama hmelja, Amarillo in El dorado, ki pivu dajeta značilen saden značaj, je dodan savinjski Magnum, ki na brbončicah pusti prijetno grenak pookus.

Hmelj:  Amarillo (ZDA), El Dorado (ZDA), Magnum (SLO)
6,5 % Alc./Vol.


0,33l in 0,5l

METULJ

NEW ENGLAND IPA

NEIPA je zaradi svoje sadnosti postal izjemno priljubljen stil piva, zato smo pri Clefu zvarili enega zmed prvih slovenskih zarkov stila. Metulj je pivo meglene lahkotnosti z igrivostjo citrusov, ki žgečka brbončice in odlično komplementira metuljčke v trebuhu. Leteti in nazdraviti je pač lepše v dvoje!

Hmelj: Styrian Dana (SLO), Styrian Dragon (SLO), Amarillo (ZDA), Mosaic (ZDA), Citra (ZDA)

6,2 % Alc./Vol.
0,33l

POLJUB

CHERRY ALE

Sadno pivo, varjeno z ljubeznijo, se slika s češnjo in hmeljem iz domače doline. Pivo s srednjo hmeljeno grenkobo, svežim karakterjem in nizko alkoholno stopnjo vas bo brez dvoma poneselo v pomlad in pripravilo na poletno sezono.

Hmelj: Bobek (SLO)

Posebnosti: češnje
4,8 % Alc./Vol.
0,33l

ČAU SONČEK

BLONDE ALE

Lahkotno pivo v svoji nežni zlati barvi najsvetleje zasije takrat, ko dolino zelenega zlata poboža toplina prvega poletnega sonca. Zlati ale je poznan po svojem preprostem karakterju, ki ga začini prijetna sladkoba pomaranče.

Hmelj: Styrian Dragon (SLO), Styrian Fox (SLO), Aurora (SLO)
IBU: 25
Posebnosti: pomaranča
4,5% Alc./Vol.
0,33l

NAPOJ

PALE ALE

Napoj je prva simfonija, ki smo jo ustvarili v Clef Brewery. Ameriški pale ale odlikujejo nežne sadne in citrusate note. Srednje nežna grenkoba vas bo očarala že s prvim požirkom.

Hmelj: Styrian Wolf (SLO), Mosaic (ZDA), Simcoe (ZDA)

5,5% Alc./Vol.
0,33l

ORION

STOUT

Srednje sladek začetek, ki spominja na aromo piškotov, kmalu prevzame pražena nota, ki jo dopolnjuje še hmeljeni značaj s srednje močno, a prijetno grenkobo. Mistika barve, arome in okusa je popolna za tiste, ki vidijo tisto, kar drugi spregledajo

Hmelj: Savinjski golding (SLO), Styrian Cardinal (SLO)

6% Alc./Vol.
0,33l

ADIJO PAMET

BELGIUM WIT

V čast in večno slavo legendarne glasbene skupine Lačni Franz smo zavarili pivo stila Belgium Wit. Za prijetno lahkotnost telesa poskrbi pšeničen slad, koščki pomaranče pa dodajo nežno sadno sladkobo. 

Adijo pamet je odlična izbira za poletne piknike ali večerne zabave, kjer lahko brezumno uživate ob nazdravljanju in prepevanju zimzelenih hitov Lačnega Franza!

Hmelj:

4,7% Alc./Vol.
0,33l

OMEJENA IZDAJA

Za brbončice, ki si želijo nekaj več.

POTICA

PASTRY STOUT

»Dodajte kvas, orehe, rum, vaniljo in cimet …« – ne to ni recept za tradicionalni slovensko potico, to je recept za prvi Potica Pastry Stout na svetu! Popolnoma novo zvrst stouta odlikuje odločen slovenski karakter s domačno sladkobnostjo, ki jo daje skrbno pripravljena dodana potica. Pripročamo pitje v unikatni družbi in ob zelo nežnih zvokih tradicionalne slovenske harmonike.

11,0 % Alc./Vol.
0,75l

GIBANICA

PASTRY STOUT

Sveža jabolka, kuhana jabolka, popečen mak, vanilija, cimet in celodnevno praženje, drobljenje ter namakanje svežih orehov v rumu. Vse to je pomešano v naš karameliziran in svojevrsten pastry stout. To desertno pivo je poseben zvarek, ki ga lahko delite s prijatelji, družino in drugimi raziskovalci craft piva.

Hmelj: 

11,0 % Alc./Vol.
0,33l

DRAGON

WET-HOP SAISON

V sezoni obiranja hmelja smo se odpravili do sosednjih hmeljišč dobrega prijatelja, kjer smo izbrali le najboljše hmeljske kobule, ki so še dan pred tem na hmeljevkah krasile podobo Savinjske doline. Velike količine svežega hmelja Styrian Dragon smo dodali v vseh fazah kuhanja (“boil, whirpool in hop-back”) in s tem ustvarili prijetno aromatično pivo z aromami melone, grenivke in vrtnic. Zaradi fermentacije kvasa “saison” lahko zaznamo note črnega popra in klinčkov, kompleksnost piva pa zaokrožimo s kančkom rženega slada.

Hmelj:  Styrian Dragon (SLO), 

7,0 % Alc./Vol.
0,75l

RUM BARREL

AGED IMPERIAL STOUT

Več kot leto mirovanja v rumovih sodih je naš Imperial Stout preobrazilo v čarobno harmonijo, kjer se prepletajo prijetne note kave, temne čokolade in ruma.

Hmelj: 

9,3 % Alc./Vol.
0,33l

COCONUT RUM

AGED IMPERIAL STOUT

Pred koncem leta smo pripravili še eno poslastico – našemu Imperial Stoutu, ki se je v hrastovih sodih staral dobro leto, smo dodali nekaj eksotike.
 

Hmelj:   

9,3 % Alc./Vol.
0,75l

FRUITED SOUR

Fruited sour so lahkotna osvežilna piva z nižjo stopnjo alkohola, ki so obogatena s sadnimi aromami in okusi. Fruited sour je odlična izbira za tiste, ki uživajo v sadnih, osvežilnih pijačah in radi poskusijo nekaj novega v svetu piva.

Bodi na tekočem.

Pridružite se naši pivovarski skupnosti in bodite vedno pravočasno obveščeni o najnovejših dogodkih pod kozolcem, okušanjih novih piv ter drugih pivovarskih novičkah.